Apáczai Ösztöndíj – Határidő: 2022.09.25.

Tisztelt Szülők, Kedves 9-11. évfolyamos Tanulók!

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Apáczai ösztöndíjprogramot hirdet, amely pályázat útján igényelhető.
Pályázati feltételek:

 • a tanuló a 9-10. vagy 11. évfolyamra jár,
 • a pályázat benyújtását megelőző tanév év végi átlaga eléri a 3,50 –et (magatartás és szorgalom jegyek beszámítása nélkül),
 • a pályázat benyújtásakor vagy az azt megelőző öt tanévben hátrányos helyzetűnek, halmozottan hátrányos helyzetűnek minősül, vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult.
  A pályázat benyújtása a tanulói KRÉTA felületen történik.
  A nyertes pályázat során a tanulónak egy mentorral együtt kell dolgoznia, aki az iskola valamely oktatója vagy olyan munkatársa, aki a kiírás szerint mentori feladatokat vállalhat.
  A pályázat benyújtásához a tanulónak választania kell egy mentort, aki a szükséges dokumentumban nyilatkozik az együttműködésről. A nyertes pályázat során mind a tanuló, mind a mentor juttatásban részesül.
  A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok, amelyeket szkennelve vagy fotóként szükséges feltölteni a KRÉTA pályázati felületére:
 • Hátrányos helyzet, halmozottan hátrányos helyzet fennállását igazoló határozat vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt igazoló határozat, amit legfeljebb az elmúlt 5 évben állítottak ki,
 • Előző tanulmányi évről szóló bizonyítvány,
 • Szülői hozzájáruló nyilatkozat,
 • MENTORI hozzájáruló nyilatkozat.
  Az ösztöndíj mértéke tanulmányi átlagtól függően 16000 Ft-tól 34000 Ft-ig terjedhet.
  Ha a pályázattal kapcsolatban kérdése merülne fel, vagy szeretne pályázni, a KRÉTA felületén keresztül vagy az iskola központi számán veheti fel a kapcsolatot Propszt Emma iskolai szociális munkással.
  A részletes pályázati kiírást itt találják: