Lőrincz alapítvány

Eleget téve az iskola volt diákjai felhívásának, s megemlékezve az egykor igen nagy tiszteletet élvező iskolaigazgatónkról, LŐRINCZ JÓZSEF igazgató úrról a Zipernowsky Károly Ipari Szakközépiskola, mint alapító 1994. Évben létrehozta a LŐRINCZ ALAPÍTVÁNY-t.

Lőrincz Józsefről

Legfőbb vezető szerve : 7 tagú kuratórium
Az alapítvány céljai:

Az iskola diákjainak kimagasló tanulmányi-és sport teljesítményének jutalmazása (ösztönzése).

A már meglévő külföldi testvérkapcsolatok (bregensi, eszéki, sepsiszentgyörgyi műszaki szakközépiskola) fenntartásának, fejlesztésének pénzügyi támogatása.

A jó tanulmányi eredménnyel és nyelvtudással rendelkező tanulók külföldi tanulmányútjainak szervezése és pénzügyi támogatása

A tanulmányi versenyek pénzügyi támogatása.

A tanulmányi versenyekre felkészítő táborok anyagi támogatása.

Az iskola technikai fejlesztése.

Az intézmény épületének felújítása.

Az alapítvány céljai tekintetében közhasznú tevékenységet lát el.

Az alapítvány semmiféle vállalkozói – gazdálkodói tevékenységet nem folytat.

Az alapítvány politikai tevékenységet nem végez, szervezett pártoktól semmiféle támogatást nem kapott ill. politikai szervezeteket sohasem támogatott. A pártoktól való függetlenségét a jövőben is meg kívánja őrizni.

A fenti szempontok alapján, a törvény által előírt, az alapítástól számított 3 év után a Baranya Megyei Bíróság meghozta határozatát, melynek értelmében a Lőrincz Alapítvány 1997-től már nem csak a közvetlen támogatásokat tudja fogadni, hanem lehetőség nyílt arra, hogy minden évben, az adózók a rendelkező nyilatkozatukban, az adójuk 1 % – át a Lőrincz Alapítvány javára adják.

A Lőrincz Alapítvány adószáma: 18303652-1-02

Az alapítvány számláját a Budapest Banknál kezelik.

Számlaszáma: 10102440-09548008-00000008,

melyre bármely magán – vagy jogi személy közvetlenül, az adó 1 %-án túl is adományt szeretne befizetni, az iskola alapítványa, az iskola diákjai javára.
Beszámoló 2012

Beszámoló 2013

Beszámoló 2014

Beszámoló 2015

Beszámoló 2016

Beszámoló 2018

Beszámoló 2019